Activiteiten

Hallo Technologie: Hoe nieuwe materiaalontwikkelingen hun weg vinden naar de werkvloer - welkom bij imo-imomec (UHasselt)

Robuuste sensortechnologie staat er pas wanneer verschillende expertisedomeinen (materiaaltechnologie, electronica, device engineering, uitleestechnieken, IoT, ...) de handen in elkaar slaan mét oog voor inzetbaarheid, snelheid, efficiëntie en kostprijs. Kan deze sensor op termijn in-line in productielijnen ingezet worden? Hoe worden cross-overs vanuit o.a. de gezondheidszorg naar de voedingsindustrie gerealiseerd? Op 28 maart neemt het i-FAST team u mee op verkenning bij UHasselt.

Niet alleen op vlak van sensortechnologie hebben we op 28 maart heel wat voor u in petto, ook digitale systemen en mens-machine interactie komt aan bod. Inspirerende presentaties worden aangevuld met verhelderende demonstraties (aanbod testen en analyses, printing van sensoren, IR-microscopie, …).

 

Programma  

9u30

Ontvangst met koffie

10u00

Verwelkoming, overlopen agenda

10u15

Voorstelling gastheer imo-imomec (Lieve De Doncker) & EDM (Mieke Haesen)

Het Instituut Materiaalonderzoek brengt fysici, chemici en ingenieurs samen in multidisciplinair onderzoek. De 20 onderzoeksgroepen hebben een traditie van nauwe onderlinge samenwerking, onder meer met het expertisecentrum voor digitale media (EDM) en dit met aandacht voor maatschappelijke doelen. Daarom zetten we in op onderwerpen als “Energie” en “sensor- technologie”. We werken op alle aspecten van de waardeketen maar innovatief materiaalonderzoek is steeds ons focuspunt.  

11u00

"Sensortechnologie" - Ronald Thoelen

Hoe kunnen we op basis van temperatuur of weerstand, relevante concentraties van kleine molecules meten in vloeistoffen?

De groep van prof. Thoelen werkt hiervoor aan lab-on-chip sensor-devices en zet tevens de kennis in rond substraten, receptoren en microfluidics.

11u40

Materiaalontwikkeling voor sensorapplicaties - Anitha Ethirajan

In the group of Prof. dr. Ethirajan, opportunities and benefits to use MIPs (Molecular Imprinted Polymers) as receptor material and integration on different sensor platforms are studied. The sensor interface fabrication expertise is linked here to the device developments and the application possibilities of these sensors in food, environment, health e.a.

12u00

Lunch + labobezoek

13u30

Printing en coating van functionele lagen - Wim Deferme

Het belang en de uitdagingen bij het gebruik van economische en opschaalbare technieken voor het bedrukken en coaten van uiteenlopende substraten met functionele lagen, zoals sensoren, zonnecellen, batterijen, vormen de "rode draad"in het onderzoek van de groep van Prof. Deferme.

14u15

Anuga Food Tec: de highlights - Karlien D'Huys en Lieselotte Geerts

Van 20 tot 23 maart gaat in Keulen Anuga Food TEC door, de hoogmis van de voedingstechnologie. Het i-FAST team gaat voor u op stap en presenteert u hun belangrijkste bevindingen.

14u45

Koffiepauze

15u00

Flanders' FOOD nieuws & nieuws van de partners - Veerle De Graef

Welke nieuwe projecten gaan er van start en welke events hebben we voor u in petto?

15u30

Feedback ronde en afsluiting

16u00

Afsluitende receptie & demo's

17u00

Einde

Regio activiteit: 
België
Organisator: 
Flanders' FOOD

Praktische gegevens

Datum: 
28/03/2018 - 09:30 - 17:00
Locatie: 
UHasselt
Adres: 
Agoralaan, Gebouw H, Universitaire Campus, 3590 Diepenbeek
Postcode: 
3590
Stad: 
Diepenbeek
Land: 
België

Inschrijving