Activiteiten

Hoe kan digitalisatie helpen om jouw concurrentiepositie te versterken?

We kunnen er niet meer om heen. Het werken met pen en papier voor logboeken en data opslag is niet meer van deze tijd. Evenmin als werken met software die niet geïntegreerd is over het hele productieproces. Digitalisatie kan elk bedrijf helpen om data analyse eenvoudiger te maken en productieprocessen te automatiseren én optimaliseren.

Maar hoe begin je hier aan? Welke tools en systemen bestaan er en welke zijn geschikt voor mijn bedrijf? Welk voordeel haal ik hier nu precies uit en is het allemaal wel betaalbaar? Flanders’ FOOD helpt je op weg.

In een reeks van 8 workshops kom je te weten welke moderne, gebruiksvriendelijke en betaalbare software systemen jou kunnen helpen op verschillende niveaus in de bedrijfsvoering: in 4 sessies maken we jou warm over het gebruik van meer geïntegreerde software voor productieplanning, voorraadbeheer, traceerbaarheid en productie-efficiëntie. In de andere 4 sessies stellen we tools voor die data eenvoudig omzetten in kennis die aangewend kan worden om het productieproces beter te begrijpen en bij te sturen. Focus ligt hierbij op steekproefvoorschriften, data-analyse, procesbeheersing en het opstellen van goede experimenten voor procesoptimalisatie.

Reeks 1: Data-analyse, Editie Geel

SLIM EXPERIMENTEREN VOOR EEN OPTIMALE KWALITEIT

Hoe begin je eraan om op een héél efficiënte wijze de optimale producteigenschappen te bekomen of de oorzaak van een probleem te vinden? In deze 2DIGIT workshop worden enkele principes van Design Of Experiments toegelicht.

di 23/05, 12u30-15u30

Meer info en inschrijven

Help, ik heb data!

We kunnen er niet meer omheen: méér en méér worden we geconfronteerd met een hoeveelheid opgemeten gegevens, maar hoe begin je er nu aan om deze om te zetten in bruikbare informatie? Met behulp van een aantal eenvoudige tools kunnen we snel inzicht krijgen in vaak grote datasets, en deze informatie gebruiken om kennis te genereren.  

di 23/05, 16u-19u

Meer info en inschrijven

SNEL PROCESAFWIJKINGEN DETECTEREN

Het is essentieel om snel te kunnen ingrijpen als een proces afwijkt van de ideale situatie. Maar hoe pak je dit aan? Je komt het te weten tijdens deze workshop.

di 06/06, 16u-19u 

Meer info en inschrijven

STEEKPROEFVOORSCHRIFTEN

Hoe groot moet een steekproef zijn opdat je op een betrouwbare manier het lot kan accepteren of terugsturen naar de leverancier? En hoeveel stuks in je steekproef mogen afwijken van de norm?

di 20/06, 16u-19u

Meer info en inschrijven

Reeks 2: Softwarepakketten, Editie Roeselare

Uw Productieprocessen nog efficiënter maken

Kent u de term Overall Equipment Effectiveness al? OEE is een eenvoudige, praktische en krachtige manier om de efficiëntie van uw productieprocessen te bewaken en verbeteren, zowel van machines als van volledige lijnen. De basis van deze tool is het onderverdelen van productiviteitsverliezen in drie categorieën, nl beschikbaarheid, performantie en kwaliteit.

do 18/05, 13u-16u

Meer info en inschrijven

Hoe omgaan met plotse veranderingen in de productiePlanning?

Wat is planning en door welke factoren wordt deze beïnvloed? In deze workshop kom je te weten hoe je efficiënt kan plannen en een forecast kan opstellen, welke de verschillende levels of scheduling zijn en wat het belang is van correcte data.

do 01/06, 15u-18u

Meer info en inschrijven

TRACEERBAARHEID ALS TOOL OM JE PRODUCTIEPROCES TE VERBETEREN

Bij de productie van voeding is traceerbaarheid zeer belangrijk en bovendien verplicht. Het realiseren van een foutloze traceerbaarheid is echter niet makkelijk indien er geen systeem voor ter beschikking is. Hoe kan je snel terugvinden in welke eindproducten een zak van 50kg kruiden is verwerkt? Je leert het in deze workshop!

di 13/06, 13u-16u

Meer info en inschrijven

Voorraad Beter beheren om te besparen

In deze workshop kom je te weten hoe een Warehouse Management System jou kan helpen om je voorraad te beheren. Na een theoretische toelichting wordt een demo gegeven om de mogelijkheden van deze tool live te ervaren.

Begeleidingstraject

Ben je na deze sessies overtuigd van de voordelen die digitalisatie voor jouw bedrijf kan bieden, dan kan je onder begeleiding van Flanders’ FOOD en experten in the field de nodige en juiste stappen zetten naar effectieve implementatie.

Regio activiteit: 
België
Organisator: 
Flanders' FOOD

Praktische gegevens

Datum: 
23/05/2017 - 16:00 - 20/06/2017 - 19:00
Locatie: 
Geel en Roeselare
Land: 
België