Activiteiten

Open Project Concepts Day 1 Ghent

  Open projectgeneratie met als onderwerp de projectvoorstellen voor de nieuwe Flanders' FOOD-projecten. Kom, luister en werk mee aan de projectvoorstellen op 24 mei te Gent! Op twee verschillende dagen en twee verschillende locaties werkt Flanders' FOOD samen met actoren in de agrovoedingsindustrie aan de projecten van morgen. We starten in Gent en 1 week later in Tienen.

  We hebben de afgelopen maanden samen met 2 programmaconsortia, bestaande uit Captains of Agrifood Industry en Lead Scientists, gewerkt aan 6 nieuwe projectconcepten.

  Graag stellen we 6 projectconcepten aan je voor. Samen met de deelnemers verfijnen we de projectconcepten verder zodat we de projectaanvragen nog voor de zomer kunnen indienen bij het Agentschap Innoveren en Ondernemen.

  We voorzien twee overlegmomenten:

  • 24 mei in Food Pilot te Melle
  • 1 juni in de Food Port te Tienen

  De projectconcepten, waaraan gewerkt wordt, zijn collectieve projecten met een gebruikersgroep van bedrijven (type VIS-project):

  FlavourtargetHoe kunnen we producten aanpassen aan de smaakperceptie en voorkeuren van lokale markten voor export, of die van bepaalde bevolkingsgroepen in functie van leeftijd en geslacht? Dit project tracht een leidraad te creëren voor meer gerichte productontwikkeling naar lokale en/of specifieke markten.
  CropExploreHet potentieel van interessante gewassen in kaart brengen, zowel op gebied van nutritionele kwaliteiten, als technologische functionaliteit en impact op product en smaak, als de duurzaamheidskenmerken en economische haalbaarheid, voor de agrovoedingsindustrie
  BigWheatDataHoe kennis en data van tarweveredeling, -teelt en -verwerking samenbrengen op een ICT-platform om de natuurlijke variabiliteit in de grondstof intelligenter te beoordelen
  ConsuMeatBepalen wat de huidige determinanten van vleesconsumptie en van de trend tot vleesminderen zijn, en uittekenen van communicatie-strategieën die impact hebben op consumentengedrag ten aanzien van vlees
  BotulinSafeEen betrouwbare, vlot toegankelijke challenge-test voor Clostridium botulium op punt stellen met het oog op het valideren van de anticlostridiale activiteit van natuurlijke alternatieven voor nitraat/nitriet en het instellen van mildeprocesparameters in combinatie met conditioneringscondities
  TenderHamTe magere vleesgrondstoffen geven aanleiding tot technologische verwerkingsproblemen en leiden tot smaakvervlakking bij niet verkleinde vleeswaren (bv. ham types). Een verfijnde verhoging van het intramusculair vetgehalte in vlees biedt hiervoor een oplossing. Het project zoekt uit wat de mogelijkheden van zijn van genomische selectie van onze typische Piétrain eindberen, alternatieve varkensrassen en aangepaste veevoeding of een combinatie hiervan om hieraan tegemoet te komen

   

  Dus ben je geïnteresseerd om deel uit te maken van de gebruikersgroep van één of meerdere van deze toekomstige projecten, kom dan samen met andere bedrijven de projectconcepten verder vorm geven.

  Iedereen actief in de agrovoedingsindustrie is welkom. Leden van Flanders' FOOD schrijven zich gratis in. Niet-leden kunnen tegen een kost van €75 deelnemen aan het overlegmoment.

  Maak een keuze tussen de workshop in de voormiddag of namiddag of werk gewoon een ganse dag mee aan de projectconcepten. Schrijf je hier in voor de workshop(s) te Gent.

  Deelnemers aan de workshops krijgen meer informatie over de projectconcepten, zodat ze zich optimaal kunnen voorbereiden op de workshops.

   

  Timing 

  Onderwerp 

   8.30 - 9.00

  Onthaal 

   9.00 - 9.30

  Introductie 

   9.30 - 12.00

   

  Workshop rond de projectconcepten

  Flavourtarget

  BigWheatData

  CropExplore 

  12.00 - 13.00

  Pauze

  13.30 - 14.00

  Onthaal

  14.00 - 14.30

  Introductie

  14.30 - 17.00

  Workshop rond de projectconcepten

  ConsuMeat

  BotulinSafe

  TenderHam

  Regio activiteit: 
  België
  Organisator: 
  Flanders' FOOD

  Praktische gegevens

  Datum: 
  24/05/2017 - 08:30 - 17:00
  Locatie: 
  Food Pilot
  Adres: 
  Brusselsesteenweg 370
  Postcode: 
  9090
  Stad: 
  Melle
  Land: 
  België
  Organisator: 
  Flanders' FOOD

  Inschrijving