Consumenten tijdens het Coronavirus... Wie zijn ze, wat doen ze en wat drijft ze ? #CoronaCookingSurvey

kleine mensjes onder mondmasker

Bloem, pasta of gist zijn moeilijker te vinden dan vroeger en op sociale media kan je niet om de foto’s van zelfgebakken broden of koekjes heen. Het lijkt wel of er op een hele andere manier met maaltijden wordt omgegaan door de opkomst van het coronavirus. Daarom lanceerde onderzoeksgroep FOOMS (Food, Media & Society) van UAntwerpen een grootschalige survey om de impact van COVID-19 op hoe mensen met voeding en voedingsgerelateerde media omgaan.

De #CoronaCookingSurvey brengt veranderde koop-, kook en eetgewoontes door deze pandemie en de bijhorende maatregelen in kaart. Deze survey is gelanceerd op 17 april 2020 en werd momenteel al door maar liefst 6000 Belgen ingevuld. Verder verspreidt deze survey zich net als COVID-19 van Afrika tot in Amerika en wordt deze momenteel in meer dan 30 landen uitgevoerd. 

Na het grote succes van deze eerste survey en op vraag van sommige deelnemers is er besloten om wekelijks een mini-CoronaCookingSurvey te lanceren (enkel in Vlaanderen). Hierin wordt dieper en korter ingegaan op een meer specifiek voedingsthema binnen de huidige COVID-19 context. Zo staat morgen (vrijdag) de lancering van de tweede mini-CoronaCoockingSurvey over kook- en bakgewoontes op het menu.

Jouw input is zeker nog welkom. Doe gerust mee of deel deze survey, klein of groot. Hoe meer ingevulde surveys, hoe meer interessante resultaten! 
https://www.uantwerpen.be/en/projects/food-media-society/corona-cooking-surve/

Verder mogen we ook de volgende preliminaire resultaten al meegeven:

CSS2
CSS3

De verdere resultaten kunnen steeds op deze website https://coronacookingsurvey.be/resultaten/ verder opgevolgd worden. 

 

Veel leesplezier!