Projecten

S3FOOD - Digitale innovatie in de agro-voedingsindustrie

Financiële steun voor KMOs in de agrovoedingssector voor transitie naar Industrie 4.0
Doelstelling & aanpak
‘Industrie 4.0’ betekent met behulp van de modernste technologie je productie efficiënter maken en een vlotte kwaliteitscontrole en opvolging van de voedselveiligheid garanderen. Een effectieve traceerbaarheid is primordiaal en hier kunnen slimme systemen ook het verschil maken. Via het Europese S3FOOD project biedt Flanders’ FOOD rechtstreekse toegang tot nieuwe technologieën. Daarbij focussen we op connectiviteit van sensoren en machines, efficiënte datacollectie en -analyse om zo de productie en kwaliteitsborging verder te optimaliseren.

S3FOOD staat voor “Smart Sensor Systems for Food safety, quality control and resource efficiency in the food processing industry” en het unieke aan dit EU-project S3FOOD is dat 3,9 miljoen euro beschikbaar is voor steun aan Europese kmo’s. Kleine en middelgrote voedingsbedrijven en technologie providers kunnen via twee open calls samen projecten indienen en per kmo een budget tot maximum € 60.000 ontvangen om kennis, technologie, advies, etc. in te kopen. De eerste call wordt opengesteld begin 2020. Via een uitgekiend stappenplan zullen Flanders’ FOOD, DSP Valley en de andere S3FOOD partners de kmo’s uit de voedingsverwerkende industrie begeleiden in het uitwerken van hun ideeën, helpen met het zoeken naar de geschikte partner en ondersteunen bij het indienen van een project.

Financieel geven we kmo’s dus een extra duwtje in de rug met diverse soorten VOUCHERS voor een maximumwaarde van € 60 000 per KMO:

  • Travel Vouchers: een reisbudget om deel te nemen aan de matchmaking events
  • Innovation Vouchers voor bijvoorbeeld haalbaarheidsstudies (zelf uit te voeren of met de hulp van een consultant), implementatiestudies, etc.

Het S3FOOD partnership

S3FOOD wordt uitgevoerd door een Europees partnerschap van 16 organisaties uit 8 landen en wordt gecoördineerd door Flanders' FOOD. 

 

Deelnemen

Hou zeker onze nieuwsbrief in de gaten en neem een kijkje op www.S3FOOD.eu