De CropExplore tool is op komst!

Veld meisje met verrekijker

In het CropExplore project wordt momenteel de laatste hand gelegd aan een gebruiksvriendelijke online tool waarin je heel concreet zal kunnen zoeken naar plantaardige grondstoffen met specifieke eigenschappen of die geschikt zijn om te gaan gebruiken in bepaalde productcategorieën.

Het CropExplore project heeft als doel om bedrijven te inspireren en te stimuleren om aan de slag te gaan met alternatieve plantaardige grondstoffen. De afgelopen drie jaren hebben de projectpartners van een heleboel van deze grondstoffen nutritionele en functionele eigenschappen verzameld alsook informatie omtrent de toepassingen en de teelt. Al deze kennis wordt momenteel samengebracht in een handig te gebruiken online tool waarin deze interessante informantie zal te vinden zijn over wel 410 gewassen en 840 grondstoffen! 

Met een licentie van de CropExplore tool zal het o.a. mogelijk zijn om specifiek op zoek te gaan naar gewassen die lokaal geteeld kunnen geworden en naar grondstoffen die voldoen aan bepaalde nutritionele of functionele vereisten. Maar de online tool zal daarnaast ook kunnen dienen als een bron van inspiratie. Van een 40-tal verschillende applicaties zal er een overzicht beschikbaar zijn van de grondstoffen die hierin kunnen toegepast worden en van een selectie zullen er bovendien ook basisrecepturen verkrijgbaar zijn. 

Momenteel worden nog de laatste aanpassingen gedaan aan de tool en is de lancering verwacht in de zomer van 2021. Maar in onderstaand filmpje krijgen jullie alvast een voorsmaakje:

Accepteer marketing-cookies om deze content weer te geven.

Cookie-instellingen

Zoals in de vorige nieuwsbrief al werd aangegeven, is het ook nog steeds mogelijk om deel te nemen aan het project of om enkel een ontwikkelingstraject met ons op te starten. Indien u hierover vragen hebt, aarzel zeker niet om contact op te nemen met innovatiemanagers Margaux Leemans of Ellen Martens. 

In samenwerking met

Boerenbond

Foodlab Proef!

Vragen of meer info?

Margaux Leemans
knowhow & inspiration manager
Ellen Martens
Ellen Martens
innovation manager

Projectpartners

ILVO
KU Leuven
Universiteit Gent