Activiteiten

Food Process Update - online event

  Op 13 april 2021 organiseert VMT het online event Food Process Update met het thema: Het spanningsveld tussen innoveren en efficiënt produceren. Diverse experts bieden je in deze online seminar nieuwe en tegelijkertijd werkbare perspectieven op het gebied van innovatie, technologie en voedselveiligheid. In één ochtend, doe je door praktijkverhalen en best practices van grote en kleine spelers , kennis en nieuwe inzichten op over het (beste) samenspel tussen R&D, Productie en Kwaliteit.

  Alle Flanders' FOOD-leden krijgen een korting van bijna 50% aanbieden op deelname!

  Om de kortingscode te verkrijgen stuurt u vooraf een mail naar bjorn.samson@flandersfood.com

  Deze code vult u in op het online formulier en u kiest voor het "relatie tarief" waardoor uw tarief voor deelname € 199 zal zijn ipv € 395


  Wel eens een goed product ontwikkeld wat al sneuvelde vóór het op de markt kwam omdat het niet in te passen was in de productie? Of dat kwaliteitseisen in productie niet haalbaar bleken? Na het volgen van de online Food Process Update op 13 april gaat je dat niet meer gebeuren.

  Het spanningsveld tussen innoveren, efficiënt en voedselveilig produceren

  Productie is risicomijdend: productie moet doorgaan. R&D wil nieuwe producten testen en zoekt flexibiliteit. Kwaliteit wil geen afwijkingen in producten. Hoe kunnen deze drie groepen het beste samenwerken om efficiënt te produceren maar met ruimte voor vernieuwing?

  Tijdens de online Food Process Update op 13 april gaan we in gesprek over onder meer het spanningsveld tussen innoveren, efficiënt en voedselveilig produceren. Diverse experts bieden je in deze online seminar nieuwe en tegelijkertijd werkbare perspectieven op het gebied van innovatie, technologie en voedselveiligheid.

  Nieuwe inzichten in één ochtend

  Door praktijkverhalen van grote en kleine spelers (zoals Nestlé, ME-AT, Euro Caps) doe je in één ochtend nieuwe inzichten op over het (beste) samenspel tussen R&D, Productie en Kwaliteit.

  Masterclasses van 6+ topsprekers

  In één ochtend leer je van absolute experts en specialisten in jouw vakgebied. Ontmoet, stel vragen en spreek met maar liefst 7 topsprekers tijdens dit event.

  Certificaat van deelname

  TIP: Vraag bij registratie alvast om een bewijs van deelname. Met dit certificaat kun je direct aan de slag om het samenspel tussen R&D, Productie en Kwaliteit te verbeteren.

  Hoe kunnen R&D, Productie en Kwaliteit het beste samenwerken?

  Dat is de centrale vraag van dit event. De volgende onderwerpen komen daarbij aan bod: 

  • Innovaties en efficiënt produceren in contract manufacturing John Williams (QA manager) en Martijn ten Have (co-manufacturing project specialist) van Nestlé
  • Innoveren en produceren voor private label Willem Cranenbroek van ME-AT vertelt hoe verschillende afdelingen samenwerken om op grote schaal ‘ieder pakje goed’ te produceren.
  • Snel innoveren bij Euro Caps Als een nieuwe innovatie voor 80% geoptimaliseerd is, gaat het bij Euro Caps de markt al op. Daarna wordt er aan de overige 20% gewerkt. Dit proces zorgt voor snelheid, maar maakt het ook complex. Kachung Tsang (R&D director Euro Caps) vertelt over deze innovatie-aanpak.
  • Innoveren en produceren bij Karma Kebab: van festival naar supermarkt Karma Kebab ontwikkelde een plantaardige versie van kebab voor muziekfestival Lowlands. De coronacrisis zorgde voor een versnelde omschakeling naar de retail. Wat betekent dit voor innovatie en productie?
  • Paneldebat: R&D/Kwaliteit/Productie over spanningsveld Met productontwikkelaars, productiemanagers en kwaliteitsmanagers discussiëren we over het spanningsveld tussen R&D, Productie en Kwaliteit.

  Kortom, need to know vakinformatie uit de voedingsindustrie!

  Hoe ziet het programma van de Food Process Update eruit?

  Dinsdag 13 april 2021 

  09.15

  Opening dagvoorzitter

  09.20

  Innoveren en produceren voor private label

  Met Willem Cranenbroek (Directeur ME-AT/ Vion) 

  ME-AT ontwikkelt en produceert vleesvervangers voor private label. Dat brengt in het ontwikkeltraject een andere dynamiek met zich mee. De communicatie met de verkoopafdeling is erg belangrijk. ‘We moeten alle beloftes aan de klant wel waar kunnen maken wat betreft productontwikkeling, voedselveiligheid en grootschalige productie’, legt general manager Willem Cranenbroek uit. Om het geheel in goede banen te leiden, werkt ME-AT onder andere met een NPD-er in de fabriek die zowel productontwikkeling als productie begrijpt. Tijdens de keynote zal Willem Cranenbroek vertellen hoe verschillende afdelingen samenwerken om op grote schaal ‘ieder pakje goed’ te produceren. 

  09.45

  Innovaties op de productievloer: verder kijken dan OEE

  Met Arjan Smit (Directeur Oxipack) 

  Arjan Smit is werkzaam geweest bij een grote koffiebrander als R&D-medewerker om vanuit de R&D innovaties te implementeren in productie. Hij startte een eigen onderneming Oxipack waarmee hij nieuwe methodes bedenkt om verpakkingen te controleren op lekdichtheid. Hij ziet bij implementatie van een innovatie vaak een conflict tussen productie en kwaliteit. Wat zorgt ervoor dat de mensen op de productievloer toch de voordelen inzien van innovatieve technieken? Smit zal uitleggen hoe hij dit aanpakt.

  10.10

  Partnerpitch

  10.15

  Ronde tafel discussie

  Alle deelnemers worden uitgenodigd om tijdens het programma deel te nemen aan een ronde tafelgesprek van circa 20 minuten. Dit zijn diverse virtuele ruimtes waar je met circa 8 andere deelnemers relevante vraagstukken kunt delen en bespreken. Een unieke mogelijkheid om in klein gezelschap over een thema naar keuze te spreken met branchegenoten en experts! 

  10.30

  Innovaties en efficiënt produceren in contract manufacturing

  Met John Williams (QA manager Nestlé) & Martijn ten Have (co-manufacturing project specialist Nestlé) 

  Multinational Nestlé produceert en innoveert veelal in eigen fabrieken. Een nieuw ontwikkeld product kan worden geproduceerd in een fabriek buiten Nestlé. Het inzetten van de juiste expertise, een degelijke selectieprocedure en transparante samenwerking is vereist in het traject van product idee tot markintroductie. John Williams en Martijn ten Have vertellen hoe zij dit aanpakken bij hun bedrijf. 

  11.10

  Break | Netwerklounge

  11.30

  Snel innoveren: Eerder de markt op en daarna verder optimaliseren

  Met Kachung Tsang (R&D Director Euro Caps) 

  Euro Caps maakte vorig jaar 1,5 miljard hoge kwaliteit private label koffiecapsules die compatible zijn met Nespresso® en Dolce Gusto® machines. Ze worden in de retail in meer dan 40 landen wereldwijd verkocht. In 2014 is de koffie zelfs uitgeroepen tot ‘Beste Koop’ en ‘Beste uit de test’ door de Consumentenbond. Euro Caps innoveert op hoge snelheid. Als een nieuwe innovatie voor 80% geoptimaliseerd is, gaat het de markt al op. Daarna wordt er aan de overige 20% gewerkt. Dit proces zorgt voor snelheid, maar maakt het ook complex. R&D Director Kachung Tsang vertelt over deze innovatie-aanpak én deelt wat er nodig is om dit voor elkaar te krijgen. 

  11.55

  Partnerpitch

  12.00

  Van festival naar Supermarkt

  Met Pascal Labrie (Mede-oprichter, chef en productontwikkelaar Karma Kebab) 

  Karma Kebab ontwikkelde een plantaardige versie van kebab voor muziekfestival Lowlands. De coronacrisis zorgde voor een versnelde omschakeling naar de retail. Wat betekent dit voor innovatie en productie? 

  12.25

  Short break

  12.35

  Paneldebat | R&D/Kwaliteit/Productie over spanningsveld

  Met Merel Rijnen (Zelfstandig productontwikkelaar Food Dynamics), Dionne Irving (Tafelvoorzitter), Pascal Labrie (Cofounder/Productontwikkelaar Karma Kebab), Kachung Tsang (R&d director Euro Caps) en Willem Cranenbroek (CEO ME-AT) 

  R&D wil graag nieuwe producten testen in de fabriek, maar dit vraagt veel van productie. Hoe kan deze samenwerking inclusief de kwaliteitsafdeling zo goed mogelijk worden uitgevoerd? Wat moeten productie en R&D van elkaar weten? Wat is de rol van management? 

  12.55

  Afsluiting dagvoorzitter

  Praktische gegevens

  Datum: 
  13/04/2021 - 09:15 - 12:55
  Locatie: 
  Online event
  Land: 
  België
  Organisator: 
  VMT

  Meer info

  Inschrijving