Nieuws van de Partners

 • Het voedingssysteem van de toekomst tezamen vorm geven, is het centrale thema van Foodvalley Summits 2020: een interactief live-broadcast event, die de nieuwste markt trends, innovaties en opportuniteiten, op het gebied van the Protein Shift, Food & Health en Circular Agrifood, overschouwt en behandelt. De Foodvalley Summits richt zich tot ondernemers, onderzoekers, beleidsmakers en andere agrovoedingsexperten van over de hele wereld.
  28/09/2020
 • Nog een paar maanden en dan eindigt het Food from Food project. Hier blikken we terug op de stappen die in de afgelopen vier jaar zijn gezet. We zoomen in op trends, kijken naar succesvolle technologiën én we blikken vooruit. Een interview met Marie Demarcke van Flanders’ FOOD en Toine Hultermans van Food Tech Brainport.
  04/09/2020
 • Wat betekent artificiële intelligentie voor jouw food supply chain? Waar zet jouw bedrijf het best op in? Vijf bedrijven kunnen nu in een eenmalig traject stappen om op die vragen een antwoord te vinden. Met een korting van 60-70% dankzij de combinatie van twee gesubsidieerde projecten. Verstevig je toekomstige business en krijg onafhankelijk advies om de juiste keuzes te maken.
  24/08/2020
 • Key Performance Indicators of KPI’s zijn onmisbaar om het functioneren in een organisatie op een praktische manier bij te houden. Het is dan ook belangrijk om te kiezen voor de juiste KPI’s en duidelijk onderscheid te houden tussen de KPI’s en PI’s. Wat is een KPI, hoe bepaal je de juiste KPIs, welke KPIs zijn gangbaar en hoe volg je deze op? Schrijf je in, en leer er alles over. Aansluitend aan dit webinar wordt een demo gegeven van de GoRound applicatie voor het beheren en uitvoeren van inspecties.
  17/07/2020
 • Met dit eerste, internationale event, 'Data Driven Agrifood Future', lanceren we onze internationale samenwerking rond datagedreven agrovoeding. Samen willen we barrières overwinnen en de praktische toepassing en implementatie van digitale technologieën versnellen. De hoogdringende vraag om ons agrovoedingssysteem te verduurzamen vormt een katalysator voor de digitale transformatie van de keten; van grondstof over landbouw en voedingsproductie tot de consument.
  09/07/2020
 • Servaco Food Control & AS4, part of Normec Group, organiseren een event op 27 oktober waarin ze dieper ingaan op de problematiek rond Listeria en Salmonella.
  26/06/2020
 • Kikkererwten, linzen, edamame, nierbonen en bruine bonen, velderwt en -bonen,… De consument is op zoek naar meer variatie in de eiwitten op zijn bord. Onderzoekers van ILVO, Inagro, UGent en HOGENT boekten o.a. al succes met de teelt van soja, lupine en quinoa in Vlaanderen. Voor andere eiwithoudende gewassen is dat potentieel nog minder gekend, maar de observaties in kleinschalige veldproeven zijn veelbelovend.
  16/06/2020
 • In maart vonden normaal de jureringen plaats van de verschillende Food At Work Student Awards, waaronder de Food At Work Awards Vlaanderen en Wallonie en de Food At Work Techno Awards. Helaas gooide het coronavirus roet in het eten, waardoor we die jurymomenten en ook het Food Forward event moesten annuleren.
  25/05/2020
 • De Hogeschool PXL werkt momenteel samen met de Universiteit Hasselt aan het uitwerken van een TETRA-projectaanvraag met als titel: “Slim beheren van voorraden met AI-technologie: een online gids ‘AI by Example’ voor kmo’s actief in de voedingssector"
  25/05/2020
 • Ben je als voedingsbedrijf gelegen in ruraal gebied? Werd je reeds benaderd door landbouwers? Dan is er ongetwijfeld interesse in jouw gezuiverd afvalwater! Wil je de landbouw graag een handje helpen? Vraag dan als de bliksem jouw grondstofverklaring aan en wie weet eten we binnenkort groenten geïrrigeerd met water uit jouw bedrijf.
  06/05/2020
 • Hoe los je het acute tekort aan mondmaskers op? In de zoektocht naar een antwoord op die vraag vonden Laboratorium ECCA, Jansen Cleanrooms en GreenX elkaar de jongste weken. Samen ontwikkelden ze een oplossing om FFP2- en FFP3- maskers snel en veilig te ontsmetten, zodat ze klaar zijn voor hergebruik. Met resultaat: de ontsmettingscontainer Clean Mask Decontamination Room is in staat 6.000 maskers per dag te reinigen. Wit-Gele Kruis Limburg nam de installatie alvast als eerste in gebruik en is enthousiast.
  29/04/2020
 • Hierbij delen wij onze maatregelen tegen coronabesmetting. We gebruiken onder meer herbruikbare mondmaskers. Onze procedures zijn eenvoudig verfilmd en openbaar gesteld op youtube (hyperlinks onderstaand). Dit kan een inspiratie zijn voor uw productievloer. Anderzijds geven we de boodschap dat we terug maximaal operationeel zijn, ook voor samenwerking met bedrijven.
  09/04/2020
 • Plato. Nee, we hebben het hier niet over de bekende Griekse filosoof maar over één van de belangrijkste parameters uit de brouwerijwereld. Het stamwortgehalte, dat uitgedrukt wordt in graden Plato, is een maat voor de hoeveelheid droge, opgeloste stoffen die aanwezig zijn in de wort alvorens het bier zal worden vergist. Aangezien het overgrote gedeelte van deze opgeloste stoffen uit de suikers bestaan die in een volgende stap worden omgezet tot alcohol, geeft het stamwortgehalte een indicatie van het toekomstige alcoholpercentage.
  25/03/2020
 • Mensen aanmoedigen om een plantrijk dieet te adopteren is belangrijk om de impact van voeding op het klimaat te reduceren en onze gezondheid te bevorderen.
  17/02/2020
 • Op uitnodiging van Flanders' FOOD partner LSEC ben je van harte welkom op locatie van THE LAB in Gent voor een deep dive in alle aspecten rondom het beveiligen van digitale industriële omgevingen. Doelgroepen zijn bedrijven uit de maakindustrie, plant- productie- en procesmanagers, zaakvoerders, experten op het gebied van industriële controle systemen, IT- en Security Managers en experten.
  03/02/2020
 • Inblikken is een duurzame manier om voeding te bewaren, maar de techniek vraagt veel input van energie en water en heeft bovendien een impact op de kwaliteit van de voeding. Een nieuw ontworpen blik met nieuw ontwikkelde vorm kan de oplossing bieden om toekomstige voeding uit blik aantrekkelijker te maken. Dit artikel beschrijft de resultaten van een Europees project InProVe, met ILVO als Belgische partner. Artikel is in het Engels.
  14/01/2020
 • Voedingsproducenten worden op regelmatige basis geconfronteerd verpakkingsgerelateerde smaak- en/of geurafwijkingen met dure terughaalacties van producten tot gevolg. Deze recalls hebben naast imagoverlies vaak een economische impact voor de producent (claims en/of imagoverlies). Verpakkingsproducenten zijn zich daarom meer en meer bewust van de invloed van de geureigenschappen van verpakkingsmaterialen op de organoleptische kwaliteit van verpakte voedingsmiddelen en ingrediënten.
  05/12/2019
 • Eerlijke, pure broodambacht van weleer met dagverse bakkerspassie, bereid in een duurzame, ultramoderne, ecologisch en CO2-neutrale bakkerij. Bio Bakkerij De Trog is erin geslaagd om, als eerste grootschalige, Belgische bakkerij het CO2-neutraal label op haar naam te schrijven, een concrete vertaling van haar sterk geëngageerde duurzame bedrijfsfilosofie.
  03/12/2019
 • Het achtste Vlaams Aquacultuur Symposium wil enthousiaste kwekers en ondernemers op weg helpen om in Vlaanderen met aquacultuur te starten.
  21/11/2019
 • In 2050 zijn we met meer dan 9 miljard. 3 op 4 mensen leven tegen dan in steden (vandaag is dat al 1 op 2). Al deze mensen moeten eten. Liefst gezond, voedzaam én duurzaam. Bouw mee aan een stad met een fair, duurzaam en toekomstgericht voedingssysteem! Op 6 december beginnen we eraan met jou.
  31/10/2019