Succesvol samenwerken: Oproep voor interdisciplinaire bedrijfsprojecten met KU Leuven-studenten

Agoria organiseert samen met Flanders' FOOD en Alimento een nieuwe editie van het Interdisciplinair Assessment Project (IAP), met als thema Factory Of The Future. Hierbij gaan laatstejaarsstudenten bij jou aan de slag en leveren een consultancy-advies op maat af. Dien ook één of meerdere projecten in!

HET ‘IAP’: STUDENTEN IN je bedrijf

Met het IAP worden productiebedrijven ondersteund bij één of meerdere van de Factory Of The Future transformaties. Wil je werk maken van veranderings- of verbeteringsprocessen in je organisatie, dan kan het interessant zijn om de hulp in te roepen van een gemengd team van laatstejaarsstudenten Handelsingenieur, Handelswetenschappen én Milieu-en preventiemanagement. Elke student werkt aan jouw project vanuit zijn of haar eigen specialisatie.

De studenten werken aan jouw opdracht en op het einde van het project leveren zij concrete en interdisciplinaire aanbevelingen die binnen je onderneming kunnen geïmplementeerd worden. De teams van drie tot vijf laatstejaarsstudenten hebben aandacht voor de financieel-economische haalbaarheid, de technologische uitwerking en het duurzame en veilige karakter van de voorgestelde oplossing.

Een onbevangen en frisse blik van jonge mensen op vragen en projecten, waarvoor uw medewerkers misschien onvoldoende tijd hebben, kan leiden tot een innovatieve benadering en een boost geven aan het toekomsttraject dat je voor ogen hebt.

"Uniek is dat onze studenten uit verschillende disciplines in de praktijk leren dat elke invalshoek, als een onmisbaar stukje in de puzzel, kan ijdragen tot een voor het gastbedrijf geslaagd project!"

Kris Pattyn, KU Leuven

OPROEP: BEDRIJFSPROJECTEN GEZOCHT

Om de interdisciplinaire projecten vorm te geven, zijn wij samen met de KU Leuven op zoek naar partnerbedrijven die concrete projectvoorstellen bezorgen waarop de studenten kunnen werken.

Concreet verwachten wij van deze bedrijven:

  • Je stelt zelf een project voor dat bij de start van het IAP 2020 met de betrokken studenten verder geconcretiseerd kan worden.  Er kunnen per bedrijf meerdere projecten ingediend worden.  Deze projecten moeten uitgewerkt kunnen worden in een beperkte periode (oktober-december 2020)
  • Je stelt tijdens het project de nodige bedrijfsinformatie ter beschikking waarmee de studenten het project kunnen uitvoeren
  • Je neemt deel aan de kick-off in Gent op 30 september 2020, waar u kennis maakt met de studenten en de coaches van de KU Leuven en het project kan bespreken.
  • Je begeleidt de studenten, samen met de coaches van de KU Leuven, tijdens de uitvoering van het project.
  • Je woont het slotevent in Brussel op 16 december 2020 bij, waar de studenten hun werk presenteren.  Je krijgt dan ook een zicht op de andere projecten.
  •  Je neemt deel aan de evaluatie van de studenten: de procesevaluatie doorheen het semester, het beoordelen van het rapport en de jurering bij de presentatie op de slotdag.

 

"Zonder oogkleppen een bedrijfsproject laten uitwerken!  Unieke samenwerking tussen masterstudenten economie en technologie, en productie ondernemingen".

Dirk Van Lindt, KU Leuven

VOORDELEN VOOR DEELNEMENDE BEDRIJVEN

  • je kan bepaalde aspecten van de transformatie vanuit verschillende invalshoeken laten onderzoeken
  • je krijgt op het einde een consultancy rapport met verfrissende aanbevelingen
  • Je het de gelegenheid om potentiële werknemers aan de het werk te zien
  • Je komt in contact met andere bedrijven die aan dezelfde uitdagingen werken en met docenten die door hun onderzoek exwpert zijn in één of meerdere van de 7 transformaties.

Ziet u het helemaal zitten ? Dien je project in voor 21 september 2020 

via deze link!

CONTACT VOOR MEER INFO 

Alimento : hilde.wynen@alimento.be