Nieuwe gezichten bij Flanders' FOOD

Nieuwe gezichten bij Flanders' FOOD

Het Flanders' FOOD team werd dit jaar versterkt door zes nieuwe collega's. Dieter, Ellen, Ilke, Veerle, Karl en Sarah kwam je waarschijnlijk al tegen op een online event of vergadering. Indien niet krijg je hier alvast de korte samenvatting!

Dieter Clauwaert

Achtergrond?

Al studeerde ik in het secundair biotechnische wetenschappen ben ik in het hoger onderwijs in de multimediarichting verdergegaan, in vervolg van mijn interesse in technologie, geluid en opname. Via interne connecties kwam ik te horen dat Flanders’ FOOD een technologisch aangelegde ondersteuning en uitbreiding voor het C-team kon gebruiken, waar de twee contrasterende werelden toch weer samen wisten te komen.

Interesses?

In de vrije tijd hou ik me voornamelijk bezig met muziek en alles er rond: zelf speel ik een handje drum en gitaar, en verdiep ik me binnenkort graag nog in het zelf schrijven. Naast de muzikale wereld waag ik af en toe een poging tot competitief en minder competitief gamen. Verder kan ik af en toe ook wat linguïstiek appreciëren, en voornaamst is het sociale aspect en discussie over deze allen waar ik me uren en dagen bezig mee kan houden, liefst nog tijdens het wandelen in het groene. 

Waarom voeding?

Hoewel ik als technisch medewerker minder rechtstreekse betrekking heb tot de projecten kan ik me zeker vinden in het verhaal van Flanders’ FOOD: hoe meer we kunnen innoveren in Vlaanderen, hoe meer we de regionale voedingsindustrie kunnen ontwikkelen die meer wakker ligt van duurzaamheid, voedselveiligheid en dierenwelzijn waardoor de norm ten opzichte van goedkopere alternatieven verhoogt. Met de alsmaar groeiende bevolking is dat een ontzettend belangrijk doel voor de toekomst van de komende generaties en van de hele planeet. 

Sterke punten?

Ik ben geduldig, eerlijk, trouw en open, en al ben ik niet de snelste, ben ik wel de zorgvuldigste werker; ik zal altijd de meest optimale oplossing zoeken. Ik denk graag dat ik efficiëntie centraal stel, en daar probeer ik ook voortdurend aan te verbeteren.

Lievelingseten?

Liefst hou ik het simpel en klassiek: een aardappel met een spruit of wortel, een stoofpot, een pak friet, … Een brood kan nooit mankeren. Het sporadische Zuiders pasta- of Oosters rijstgerecht kan zeker ook wel binnen.

Ellen Martens

 

Achtergrond?

Tijdens mijn studies biologie aan de universiteit van Gent legde ik de laatste hand aan mijn thesis toen ik voor het eerst van Flanders’ FOOD hoorde. Ik had namelijk spontaan gesolliciteerd bij SENSTECH en kwam zo in contact met Inge Dirinck. Na enige tijd antwoordde Inge mij dat er bij SENSTECH geen posities open waren, maar dat ze bij Flanders’ FOOD nog op zoek waren naar innovatiemanagers, waarop ze mij de vacature doorstuurde. Deze vacature sprak mij meteen aan en na de website van Flanders’ FOOD doorsnuisterd te hebben wist ik het zeker, dit wil ik doen! Ik solliciteerde en terwijl ik al toostend het nieuwe jaar 2021 inging, kreeg ik plots het verlossende bericht van Inge Arents dat ik op gesprek mocht komen. Na een fijne babbel waar ik blijkbaar een goede indruk heb nagelaten, kreeg ik een mail dat ik aan de slag mocht gaan als junior innovatiemanager. En zo geschiedde dat ik bij Flanders’ FOOD terecht kwam, dus bedankt aan Inge Dirinck en Inge Arents voor deze kans! 

Interesses?

Mijn interesses liggen voornamelijk in de biologie, wat vanzelfsprekend is gezien mijn studiekeuze, maar ook koken, bakken en voeding in het algemeen interesseren mij mateloos. In mijn vrije tijd schuim ik bijvoorbeeld graag YouTube af naar de meest van de pot gerukte video’s over voedsel of kan je mij in de keuken terug vinden waar ik een taart aan het bakken ben tot groot jolijt van mijn broer en ouders. Daarnaast pas ik ook wel al eens op de katten en kinderen van de buren, maar ook andere diertjes verzorg ik met plezier. Mijn favoriete sport, die ik na de vervelende lessen uit het middelbaar helemaal heb herontdekt, is zwemmen. Ik probeer iedere week wat baantjes te trekken met mijn lieftallige vriend Tim, ware het niet dat corona nu wat roet in het eten heeft gegooid. 

Waarom voeding?

Voeding is een basisaspect van ons leven dat ons gelukkig en gezond kan maken, mits we de juiste keuzes maken en voedzame producten te allen tijde beschikbaar zijn. Ik wil daarom graag een steentje bijdragen aan het innoveren van de agro-voedingsindustrie, om niet alleen onze eigen gezondheid en geluk vooruit te helpen, maar ook de duurzaamheid van onze planeet. Want niets is mooier dan een gezellige avond samen met vrienden en familie te beleven, waarbij je zonder schuldgevoel een lekkere, gezonde en duurzame maaltijd kan verorberen. 

Sterke punten?

Over het algemeen is het makkelijker om over iemand anders zijn sterke punten te spreken dan over die van jezelf. Mensen zeggen mij bijvoorbeeld vaak dat ik bescheiden ben en een harde – soms stille – werker. Ik probeer altijd mijn best te doen en laat mij vooral leiden door passie en interesses en dan geloof ik dat de rest wel vanzelf komt. 

Lievelingseten?

Na een kindertijd doorgemaakt te hebben waarbij ik de stempel ‘een moeilijke eter’ opgeplakt kreeg, leerde ik door zelf te koken, graag eten. Ik lust tegenwoordig veel, maar niet alles, schotel mij niks bitters voor. Een lievelingsgerecht heb ik niet, maar je mag mij steevast uitnodigen om all-you-can-eat sushi te gaan eten bij Yammi Yammi in Gent.

Ilke Geleyn

Achtergrond?

Bij Flanders’FOOD start ik aan mijn eerste echte werkervaring! Hiervoor studeerde ik Handelsingenieur aan de UGent en deed enkele stages na mijn studies. Zo werkte ik 6 maand voor het World Food Programme van de VN en 6 maand voor CIFAL Flanders. Tijdens deze ervaringen heb ik mijn kennis in duurzaamheid en internationale samenwerking verdiept.Nu tijd om mijn kennis rond de voedingssector te verbreden! 

Interesses?

Niet alleen in mijn job wou ik bezig zijn met voeding, ook mijn tijd daarbuiten spendeer ik graag aan gastronomische activiteiten: lekker koken, uit eten gaan, reizen naar wijnstreken.. Om het eten wat tegengewicht te geven, ga ik zeer graag wandelen in de natuur en vooral in de bergen. 

Waarom voeding?

Voeding is de brandstof van ons lichaam. Op wereldschaal wordt er genoeg geproduceerd om iedereen te voeden, maar toch lijdt 690 miljoen mensen honger. Daarom wil ik meewerken om deze sector verder te optimaliseren, innoveren en te verduurzamen. Flanders’Food heeft heel diverse projecten waarbij de organisatie zich op verschillende vlakken engageert om de voedingssector naar een hoger niveau tillen. Daar wil ik mijn beide schouders onder zetten! 

Sterke punten?

Enthousiast, vindingrijk en doorzettingsvermogen. Geen enkele uitdaging ga ik uit de weg en ik zal mij de volle 100% inzetten om een project tot een goed einde te brengen. Bring on the challenges zou ik zeggen, en daarvoor zit ik perfect bij FF! 

Lievelingseten?

Niet zozeer 1 lievelingsgerecht, maar wel 1 lievelingschef: Yotam Ottolenghi! Zijn verrassende gerechten kan je op elke gelegenheid serveren. Voor een vriendenetentje waar je eens wilt uitpakken tot een snelle comfortfood maaltijd. Altijd een feest in de mond!

 Veerle Witdouck

Achtergrond?

Ik heb twee jaar diergeneeskunde in Gent gestudeerd, gestopt in het tweede jaar om talen te studeren. De reden hiervoor was dat ik zo vlug mogelijk naar Zuid-Afrika wou vertrekken, waar ik een groot deel van mijn leven heb doorgebracht. De meeste ervaring heb ik opgebouwd in de domeinen van plastic injection moulding en voedingsverwerking. Door mijn passie voor voedingsverwerking en verpakking ben ik bij Flanders’FOOD terechtgekomen. 

Interesses? 

Ik ontwerp en teken patronen voor materialen als stof en leder. Deze ontwerpen maak ik ook met de hand of met de naaimachine. Daardoor ben ik een jaar geleden met een bijberoep gestart, je kan mijn creaties bekijken op www.pinkswan.be.

Waarom voeding? 

Ik heb voor mijn vorige werkgever een voedingsafdeling opgestart (proces van 3 jaar). Dit was voornamelijk het samenstellen en verpakken van voeding en afvullen van vloeistoffen (met carbonisatie en pasteurisatie). Daar is mijn passie ontstaan om voor de voedingsindustrie te werken.

Sterke punten?

Ik ben goed in het vinden van oplossingen en creatief denken. Ik heb geen stress en ben een snelle denker.

Lievelingseten?

Ik eet heel graag allerlei salades.

Karl Boumans

Achtergrond? 

Na mijn studies ben ik direct in het ondernemerschap gestapt en heb ik een organisatie rond het stimuleren van creativiteit, innovatie alsook leiderschap en social skills ontwikkeld. Na een tijd wou ik andere uitdagingen en horizonten ontdekken omtrent mijn persoonlijke ontwikkeling en krijg ik de kans binnen VOKA om (digitale) innovatie en internationaal ondernemen te ontwikkelen richting hun leden. Eind 2020 werd ik geprikkeld door een tweet rond de functie van Innovatiemanager binnen Flanders’ FOOD en diegene die me kennen weten dat dit een smakelijke match is. 

Interesses? 

Mijn professionele interesses liggen in digitale innovatie alsook, niet onbelangrijk de “human” kant hierin. Daarnaast liggen mijn interesses, hoe kan het ook anders in de smakelijkste sector, bij eten en drinken alsook en vooral om de lijn in balans te houden bij het wielrennen bij een vriendenclub (+/- 100 km wekelijks) en rewilding (fysieke training in en met de natuurlijke omgeving lees bos) 

Waarom voeding? 

Vanuit mijn opleiding zou je het niet direct denken, en daarom kan ik echt spreken over mijn passie voor eten en drinken met enorm veel respect voor het product.

Sterke punten? 

Energiek, sociaal en doelgericht. Lijken voor mij de krachtigste eigenschappen die je aan mij kunt toeschrijven. Tegelijk de eigenschappen die het perfect matchen met de uitdagingen en opportuniteiten binnen Flanders’ FOOD en met het volledige ecosyteem. 

Lievelingseten? 

Ik zou het eigenlijk willen samenvatten met de slowfood Italiaanse keuken met een bijhorend goed glas wijn.

Sarah Pycarelle

Achtergrond?

Ik studeerde bio-ingenieur aan de KU Leuven en koos voor de optie levensmiddelentechnologie. Deze richting trok me erg aan omdat we leerden wat er schuilt achter de alledaagsheid van voeding. Na mijn studies startte ik een doctoraat met als doel de functie van vet in biscuitcake te ontrafelen. Aangezien ik geen verdere academische ambities heb, ging ik na het behalen van mijn doctoraat op zoek naar een nieuwe uitdaging. Een ex-collega stuurde me de vacature voor innovatiemanager door waarin de nadruk op voeding en gezondheid lag. Ik was meteen enthousiast, solliciteerde en vervoegde een maand later het Flanders’ FOOD team. 

Interesses?

Ik kies niet alleen in mijn professionele leven voor voeding, maar ook in mijn vrije tijd probeer ik graag eens iets nieuws in de keuken en ga ik graag uiteten zowel in binnen- als buitenland. Nieuwe plaatsen en culturen ontdekken zijn steeds deel van mijn vakantie. Verder ga ik graag wandelen, lopen en fitnessen. 

Waarom voeding?

Omdat voeding een inherent deel is van onze samenleving en omdat de meeste mensen voeding als een evidentie beschouwen, werd ik en ben ik nog steeds getriggerd om hierover alles te weten te komen. 

Sterke punten?

Ik zet me vol passie in voor alles wat ik onderneem en ga recht op mijn doel af. Ik ben empathisch, communicatief en pas me goed aan naargelang de situatie. 

Lievelingseten?

Ik ben een echte zoetekauw en kies dus vaak voor chocolade, koekjes, cake ... als tussendoortjes. Snoep is echter niets voor mij. Op het vlak van hoofdgerechten ben ik fan van eenpansgerechten zoals oosterse curry’s, Pad Thai en allerlei pasta’s.