FLANDERS' FOOD RADAR

Results 1 - 10 of 55
 • Moslimconsumenten, die veelal ook een (deels) andere afkomst hebben, hebben voedingsgewoonten die voor een groot stuk door hun afkomst en religie bepaald worden, wat veel verder gaat dan Halal producten. Het is nochtans een grote groep, dus het zou zowel voor hen als voor de bedrijven jammer zijn om ze te negeren.
  06/12/2017
 • Glutenvrije producten ontwikkelen met een hoge nutritionele waarde en hoge kwaliteit is niet vanzelfsprekend. In glutenvrij brood ontbreekt een proteïnenetwerk dat water kan binden en dat een matrix vormt waarin zetmeel ingebed is. Het aanpakken van de gebreken van glutenvrij brood is dan ook essentieel.
  22/02/2017
 • Met Minister Jo Vandeurzen aan het fornuis, werd de lancering van de “Kookgids zorgzaam koken” voorgesteld. De recepten zijn specifiek afgestemd op mensen met geur-, smaak-, kauw- en slikproblemen zoals bij Parkinsonpatiënten. De gids kwam tot stand met hulp van de Food Pilot. Tips als ‘componentkoken’, slikniveau recepten, smaakboosters en de keuze van binders spelen de hoofdrol.
  18/05/2016
 • In het kader van de heersende trend naar een doorgedreven automatisering en het snel kunnen inspelen op de wensen van de consument, kunnen we er niet meer om heen: digitaliseren wordt een must! Maar wat betekent dit nu voor de voedingsindustrie? Wat zijn de uitdagingen en opportuniteiten? Wij zochten het voor u uit op het VMT Food event “de digitale food revolutie”.
  18/05/2016
 • De laatste editie uit de allergiereeks, met de belangrijkste conclusies over omgaan met allergieën en allergenen. En uiteraard tips om er als bedrijf op in te spelen.
  07/04/2016
 • Allergieën en intoleranties steken meer en meer de kop op in onze huidige maatschappij. Maar wat veroorzaakt dit, toch wel vervelende, fenomeen? En vooral, wat zijn de gevolgen? Een stand van zaken!
  14/03/2016
 • Sulfiet wordt al eeuwen gebruikt als bewaarmiddel in voeding en dranken, en daarom ook vandaag alomtegenwoordig in voeding. Maar in het kader van clean label wordt steeds vaker de ingrediëntenlijst grondig herbekeken, en een additief met allergene eigenschappen heeft daarbij al een extra reden om ze te schrappen.
  24/02/2016
 • De complexe benaming doet anders vermoeden, maar FODMAPs zijn relatief eenvoudige moleculen die rijkelijk in onze voeding aanwezig zijn. Hoewel klein en eenvoudig, kunnen ze toch erg vervelende effecten veroorzaken bij een deel van de bevolking. Bij wie, wat, waar en hoe ze dat doen kom je in dit artikel te weten!
  03/02/2016
 • Leven met een soja-allergie is meer dan het mijden van tofu en sojasaus. Het is één van die ingrediënten die in veel producten verborgen zitten en die de allergielijder verplicht om dwangmatig etiketten te scannen. En broertje lupine is gewezen vervanger. Of misschien beter toch niet?
  14/01/2016
 • Een lekkere hotdog met mosterd of kaasblokjes met selderijzout, eenvoudige lekkernijen waar spijtig genoeg niet iedereen van kan genieten. Mosterdallergie en selderij-allergie zijn twee voedselallergieën die vooral Midden- en West-Europa teisteren. In dit artikel kom je meer te weten over deze vervelende allergieën en hoe je ermee kan omgaan!
  16/12/2015