Maak kennis met ons oud & nieuw team

2017 is gepasseerd en het was een jaar vol verandering en nieuwe medewerkers. En voor het nieuwe jaar kan de speerpuntcluster van start gaan met weer drie nieuwe mensen. Weten jullie al wie wie is?

Onze nieuwste aanwinsten

Bart Van Damme heeft al enkele jaren op de teller in de voedingsindustrie en is gepassioneerd door lekker eten, smaak, ingrediënten en productontwikkeling. Als nieuwe innovation manager bij Flanders’ FOOD wil hij alle eigen kennis en creativiteit, samen met de kracht van het speerpuntcluster netwerk, inzetten om onze voedingsbedrijven te ondersteunen in hun verdere groei. The sky is no longer the limit!

Seppe Stroo, met zo’n familienaam moet je wel in de voedingsindustrie terecht komen. Seppe is gepassioneerd door innovatie en gelooft zeer sterk in design thinking. Zijn missie binnen Flanders’ FOOD is dan ook om de beschikbare kennis en technologie op efficiënte wijze te implementeren bij de leden door middel van cocreatie.

Als kersvers innovation manager staat Bianca Lefevere klaar om mee te groeien met de start van de speerpuntcluster. Niet alleen verschijnt er een brede glimlach bij Bianca als ze eten ziet, ze is ook altijd gefascineerd door alles wat met voeding te maken heeft. Met haar open-mindset en grote leergierigheid, zet ze zich dan ook volledig in om projecten te ondersteunen.

De meer vertrouwde krachten

Schuif mee aan tafel met innovation manager Gus Verhaeghe! Met veel honger naar nieuwe kennis en inzichten werkt hij enthousiast mee aan de optimale valorisatie van grondstoffen. Hoogstaande voedingsproducten verdienen de beste verpakking. Samen met jullie roert hij in de potten van de voedingsverpakking van de toekomst: intelligent, gepersonaliseerd en duurzaam. Hij gaat als gediplomeerd chef kok voor jullie op zoek naar de optimale receptuur voor succesvol innoveren en smart specialiseren. Ontdek mee met hem de keukengeheimen van keten-overschrijdende en multidisciplinaire samenwerkingen en proef hiervoor ook van wat er in buitenland op het menu staat.

Ellen Fierens, haar motto: samen geraak je verder! Enerzijds als innovation manager: In projecten voor de zuivel-, de vlees- en de groentesector wil Ellen bedrijven en kennisinstellingen laten ervaren dat samenwerken enorm leerrijk kan zijn voor alle partijen. Anderzijds als program manager: Verschillende partijen samenbrengen, samen een idee laten groeien en tot slot uitwerken in een gezamenlijk project, waarin iedere partner een goed gevoel heeft, en de meerwaarde voor zichzelf ziet, is een boeiende taak, die Ellen nu vol goesting aanvat voor de roadmap van personalised foods & healthy diets.

Raf Geenen, innovation manager, gezonde geest in een gezond lichaam en op missie om de voedingsindustrie te overtuigen van de positieve kracht van cocreatie en digitalisatie. Bouwt mee aan een brug richting Vlaamse Horeca.

Inge Dirinck is freelance innovation manager bij Flanders’ FOOD en heeft een neus voor sensorische eigenschappen van voedingsmiddelen en voedingscontactmaterialen. De chemische achtergrond van smaak en aroma begrijpen is haar stokpaardje. Ze helpt bedrijven graag met sensoriekgerelateerde proces- en productoptimalisatie en consumentgerichte smaakinnovaties. Inge heeft met andere woorden de smaak te pakken …

"Trots op het team waarmee ik mag werken, dat ben ik, ja!", dixit Inge Arents, sinds 2 jaar directeur bij Flanders’ FOOD, en in deze rol combineert ze haar passie voor inox en business, uitvindingen en onderzoek. Ze werkt hand in hand met de bedrijven en vlaio. De liefde voor inox en nieuwe processen kreeg ze via 10 jaar Vandemoortele, het geloof en vertrouwen in de Vlaamse overheid na 12 jaar IWT. Het geloof in de toekomst van de Vlaamse voedingsindustrie is er dankzij de gedrevenheid van het team en de bedrijven dicht bij Flanders’ FOOD die garanderen dat het zal lukken. En niet te vergeten: change is her middle name!

Jessica Devos staat als management assistent steeds klaar om alle innovation managers te ondersteunen. Mensen helpen maakt haar blij, en door haar positieve instelling kom je ze altijd even enthousiast en vrolijk tegen. Voor al haar taken zet ze zich steeds voor de volle 100% in, en eenmaal een doel voor ogen, doet ze er dan ook alles aan om het gewenste eindresultaat te bereiken!

Goedlachse enthousiasteling Elien Danckaerts volgt voor jullie alle trends in de voedingsindustrie op de voet op. Haar brede interesse wordt weerspiegeld in de onderwerpen van de projecten die ze, als innovation manager, in goede banen leidt: van zeewier, glutenvrije broden tot dry aged beef. Met een kort mailtje naar vraag@flandersfood.com kom je ook bij haar en de collega’s van het vraag@-team van Flanders’ FOOD terecht. Zij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden!

Timothy Lefeber, research manager, een vat vol energie. Samen met programma managers, lead scientists en captains of the agrifood industry legt Timothy de puzzelstukken van de strategische onderzoeks- en innovatieagenda’s voor de komende 10 jaar. Zo, zorgen Timothy en de drie programma managers, Charlotte, Ellen en Steven, ervoor dat bedrijven en onderzoeksgroepen samenwerken en nieuwe kennis bekomen via vooruitstrevende onderzoeksprojecten.

In het nieuwe jaar staat ook Lieselotte Geerts voor u klaar om uw vragen over innovatieve procestechnologieën en industrie 4.0 te beantwoorden. Zij voelt zich als een visje in het water als zij mensen met elkaar in contact kan brengen om samen innovatieve producten en diensten te ontwikkelen. Zij begeleidt reeds enkele jaren voedingsbedrijven op weg naar Factories of the Future.

Het opsporen en vinden van nieuwe opportuniteiten en samenwerkingsmogelijkheden is de tweede aard van new business development manager Veerle Rijckaert. Ze wordt helemaal enthousiast van het samenbrengen van mensen, hen expertise en kennis te laten delen en op deze manier de horizonten te verruimen van de betrokken partijen. Veerle streeft naar meer samenwerking door over het muurtje te kijken, in de keten, naar andere sectoren en over de landsgrenzen heen om te komen tot nieuwe innovaties, business modellen en andere win-wins.

Marie Demarcke, innovation manager, met 2 voeten in de grond en een aardappel in de hand, ten dienste van de volledige aardappelketen voor strategie en projecten. Marie draagt duurzaamheid in het hart en zet het brede netwerk van Flanders’ FOOD in om nieuwe waardenketens te creëren met als doel nevenstromen zo hoogwaardig mogelijk te valoriseren of nieuwe grondstoffen en producten te introduceren.

Big data en industrie 4.0 zijn dan misschien wel vage termen, innovation manager Veerle De Graef maakt dit graag concreet en behapbaar. Tot over de oren in sensoren en data, én oog voor de menselijke kant van de digitale transformatie, heeft zij als innovation manager de missie om onze voedingsbedrijven future proof te maken. Over het muurtje kijken, samen werken met en leren van andere sectoren is daarbij een must.

Met innovation manager Piet Deschuttere heeft Flanders’ FOOD heel wat ervaring in huis. Toch mooi dat we in dit land als 65-plusser mogen blijven werken! Bedrijven bezoeken, netwerken, proberen het grotere kader te zien van waar we mee bezig zijn, .... en leren van de jongere collega’s.

Community officer Bjorn Samson zorgt ervoor dat alle info steeds netjes op de website en in de nieuwsbrieven verschijnt zodat jullie op de hoogte blijven van alle nieuwtjes. Gepassioneerd door informatica helpt hij het team met het op punt houden van ons customer relation management systeem alsook alle uitgaande facturen. Op onze events vind u hem steevast als drijvende kracht van de technische audio video ondersteuning. Bij technische vragen of problemen met onze website kan je ook steeds bij hem terecht.

Het ietwat verstrooide hoofd van Charlotte Boone slorpt langs alle kanten - vanuit de wereld, de industrie, onderzoek en haar collega’s - nieuwe informatie op en bruist voortdurend van de ideeën, die ze in haar rol als knowhow en inspiration manager kennis en inspiratie kanaliseert naar jullie, de bedrijven, om er verder mee aan de slag te gaan. Anderzijds wil ze als program manager ‘personalised foods & healthy diets’ de wereld ook een klein beetje gezonder en persoonlijker maken, door onderzoek en projecten rond deze topic te lanceren.

Met een rol wit papier op tafel, post-its bij de hand en potlood in aanslag is program manager ‘resilient & sustainable agrifoodsystem’ Steven Van Campenhout steeds te vinden voor een roadmapbrainstorm of een projectgeneratieoefening. Van varken tot charcuterie, aardappel tot friet, graan tot brood,…: uw ideeën leiden tot de agrovoedingssystemen van de toekomst. De collega innovation managers dragen zorg voor de projecten die eruit voortspruiten, maar zelf neemt hij graag projecten op het raakvlak landbouw/voeding onder zijn hoede en vindt hij het lekkere resultaat van dat alles maar al te graag terug op zijn bord.